“Problemen met Mercedes F1-bolide zijn een groot mysterie”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Sky F1-analist en voormalig F1-piloot Martin Brundle stelt zich na het raceweekend in Miami ernstige vragen bij de wisselvallige performance van de Mercedes F1-bolide. Volgens Brundle lijken de voorbije races alleen maar te hebben bevestigd dat de W13 met dieper onderliggende problemen kampt waarvan Mercedes nog steeds niet weet wat de oorzaak is.

“Mercedes was opnieuw het derde beste team maar op veel vlakken was het volgens mij een raceweekend dat hen zorgden baarde,” schrijft Brundle in zijn column voor ‘Sky Sports’.

“George Russell was de snelste op vrijdag en nadien had hij problemen om snelheid te vinden, het team wist gewoon niet waardoor dat kwam.”

“Ze hebben in het verleden over ‘diva’ wagens gesproken, maar dit is gewoon één groot mysterie met een afstelling waarbij je weinig marge hebt of het werkt niet.”

“Ergens beschikken ze wel over een goede wagen maar hij zit erg goed verstopt.”

Brundle vindt het ook kort door de bocht om te stellen dat George Russell geluk heeft gehad met de safety car.

“Het is makkelijk om te zeggen dat hij geluk had met de safety car,” aldus Brundle. “Hij slaagde erin om de harde band van bij de start te managen, hij hield het hoofd koel terwijl het achteruit leek te gaan.”

“Hij kon zijn tempo in de race verhogen terwijl de anderen in de problemen kwamen. Vervolgens nam hij de beslissing om buiten te blijven en te hopen op een safety car.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print