Haug: “Schumacher had een goed resultaat kunnen behalen”

Volgens Mercedes Motorsport directeur Norbert Haug had Michael Schumacher gisteren zijn beste resultaat van het seizoen kunnen behalen.
Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher kwalificeerde zich slechts als vijftiende maar bij Mercedes GP zou men strategisch gezien beide rijders in de top 10 hebben kunnen doen eindigen. Op het ogenblik dat de safety car op het circuit kwam passeerde Schumacher de pitstraat terwijl zowat alle andere rijders meteen hun pitstop uitvoerden. Toen Schumacher iets later ook om nieuwe banden ging, toen sprong het licht in de pitstraat plots pas op rood en diende hij er noodgedwongen veel tijd te verliezen. Op dat ogenblik bevonden er zich slechts twee wagens achter de safety car. Bij Mercedes GP is men dus eveneens van mening dat het reglement niet helemaal correct werd toegepast.

image

“Michael had gisteren een zeer goed resultaat kunnen doen noteren. Volgens het reglement blijft de pistraat open tot er zich een lijn van wagens achter de safety car bevindt. Gisteren was dat zeker nog niet het geval want er bevonden zich 2 wagens achter de safety car. Vervolgens was de opening met Lewis liefst 18 seconden groot. Michael had zich gerust op een veilige manier voor Lewis kunnen plaatsen om vervolgens achter de safety car aan te sluiten. Uiteindelijk draaide hij nog wel snelle rondjes maar het lange wachten in de pitstraat verknoeide toch zijn hele wedstrijd”, zo verklaarde Norbert Haug.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}