Heeft voormalig medewerkster van Toto Wolff bij de FIA informatie over Red Bull gelekt?

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Een voormalige werknemer van Toto Wolff, die momenteel werkzaam is bij de FIA, heeft mogelijk informatie gelekt over het feit dat Red Bull vorig jaar het budgetplafond heeft overschreden.

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Red Bull het budgetplafond vorig jaar aanzienlijk overschreden zou hebben en Dr. Helmut Marko was er ook meten bij om te zeggen dat hij het vermoeden had dat een ‘mol’ bij de FIA die bewuste informatie gelekt had. Voormalig F1-rijder Ralf Schumacher verdenkt een voormalige medewerkster van Toto Wolff van het lek.

Eerder dit jaar had Ferrari-teambaas Mattia Binotto al aangegeven bezorgd te zijn over het feit dat een adviseur van Mercedes, Shaila-Ann Rao, aan de slag zou gaan als nieuwe Secretaris-Generaal van de FIA.

“Ik denk dat het aan de FIA is om ervoor te zorgen dat er geen belangenconflicten ontstaan, om zich goed te gedragen en het is aan de voorzitter om daarvoor te zorgen,” had Binotto daarover te vertellen.

Nu verdenkt Dr. Helmut Marko er dus een medewerker van de FIA van informatie gelekt te hebben over het budgetplafond.

“Ten eerste is het verrassend. We hebben tot nu toe geen informatie”, aldus Marko. “Dus waar komt deze gedetailleerde informatie, die Toto Wolff gebruikt voor zijn aantijging, vandaan? Dat moet eerst opgehelderd worden.”

De Oostenrijker vertelt tegenover ORF dat het lekken van de informatie misschien wel vasthangt aan het feit dat Toto Wolff de tumultueuze seizoensfinale van 2021 in Abu Dhabi nog niet verwerkt heeft.

“Abu Dhabi ligt al lang achter ons,” gaat Marko verder. “Het is een beetje vreemd dat hij daar nu nog niet over is.”

Ralf Schumacher liet bij ‘Sky’ optekenen dat hij vindt dat de FIA uitleg verschuldigd is.

“We weten allemaal dat een naaste vertrouwelinge en voormalig medewerker van Toto Wolff nu op een zeer hoge positie bij de FIA werkt,” vertelde hij aan Sky Deutschland.

“De FIA moet naar zichzelf een onderzoek uitvoeren, want deze informatie mag gewoon niet naar buiten glippen. Het schaadt alleen de Formule 1 en alleen de FIA kan daar schuld aan hebben.”

“Maar wat er woensdag ook naar buiten komt, voor mij is Toto Wolff met zijn harde kritiek een slechte verliezer die nog steeds niet heeft verteerd dat hij een titel heeft verloren.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022