Lewis Hamilton: “De FIA moet strikt toekijken op het naleven van het budgetplafond”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Lewis Hamilton moet de FIA strikt toezien op het naleven van het budgetplafond, tegelijkertijd laat hij echter verstaan dat hij er alle vertrouwen in de FIA heeft dat ze dat zullen doen.

“Ik besteed er niet al te veel aandacht aan. Het zijn allemaal geruchten,” aldus de zevenvoudig wereldkampioen in Singapore, waarna hij zijn vertrouwen in FIA-president Mohammed Ben Sulayem uitsprak.

Hamilton verwacht dat de FIA gepast zal reageren indien er een overtreding van het budgetplafond heeft plaatsgevonden. Daarnaast zette hij ook het werk dat Mercedes sinds het begin van het seizoen heeft verricht nog eens in de verf.

“Ik ben trots op mijn team en voor wat ze binnen de regels gepresteerd hebben. Ik heb echt alle vertrouwen in Mohammed en de manier waarop hij zich tot nu toe heeft gedragen op het vlak van het strikt naleven en duidelijk zijn van de regels.”

“De regels zijn de regels, zeker wat zo’n dingen betreft, het kan immers leiden tot ernstige verschillen op het vlak van performance. We moeten zo’n dingen ernstig nemen. Maar zoals ik zei, of het waar is of niet, dat moeten we zien.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022