“Daniel Ricciardo wordt reserverijder bij het Mercedes F1 team”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Volgens de Franse tv-zender Canal+ zal Daniel Ricciardo volgend jaar de rol van reserverijder bij het Mercedes F1 team op zich nemen.

Eind dit seizoen vertrekt Daniel Ricciardo een jaar vroeger dan gepland bij McLaren. Het ziet er hoe langer hoe meer naar uit dat Ricciardo volgend jaar niet op de F1-startgrid zal staan maar de rol van reserverijder bij Mercedes op zich zal nemen. Zo blijft de Australiër toch actief in de Formule 1 wat zijn kansen op een racezitje in 2024 zou vergroten.

Vorige week leek Daniel Ricciardo in de aanloop naar de GP van Singapore nog verstaan dat zijn management “met bijna iedereen in gesprek was”. Ricciardo hoopt zo zijn kansen op een racezitje zo groot mogelijk te houden, zowel voor 2023 als 2024.

Aanvankelijk leek Ricciardo nog kans te maken op een racezitje bij Alpine, terwijl racezitjes bij Haas of Williams hem nooit echt geïnteresseerd hebben. Geen van die drie teams lijken Ricciardo echter een racezitje te gaan geven in 2023 en nu lijkt Ricciardo volgens het Franse Canal+ dus op weg naar de rol van reserverijder bij het Mercedes F1 team.

Canal+ berichtte eerder ook al dat de Nederlander Nyck de Vries volgend jaar voor AlphaTauri zal racen. Er wordt gesuggereerd dat die overeenkomst in de aanloop naar de GP van Japan bekend wordt gemaakt.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022