Ferrari: “Kleine overschrijding budgetplafond kan je wagen een halve seconde sneller maken”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto kan zelfs een beperkte overschrijding van het budgetplafond een groot verschil op het vlak van prestaties betekenen, al snel een halve seconde per ronde als we Binotto mogen geloven.

Vorige week ontstond er heel wat commotie in de F1-paddock nadat bericht werd dat twee teams vorig jaar het budgetplafond overschreden zouden hebben, waarvan één team in niet geringe mate. Daarbij vielen de namen van Aston Martin en Red Bull.

Naast de commotie over de mogelijke overschrijdingen van het budgetplafond ontstond er ook commotie over hoe die info eventueel uitgelekt zou kunnen zijn. Daarnaast is het ook de vraag hoeveel voordeel je boekt door het budgetplafond te overschrijden. Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto kan het voordeel al snel een halve seconde per ronde bedragen.

“Laat ons zien wat er op woensdag (vandaag) als info volgt alvorens een oordeel te vellen, over welk bedrag we spreken, het is belangrijk om te begrijpen dat zelfs vier miljoen, wat beschouwd wordt als een kleinere inbreuk, dat dit geen beperkt bedrag is, vertelde Binotto tegenover ‘Sky Italia’ in Singapore.

“Voor ons betekent vier miljoen de ontwikkelingskost van al de onderdelen gedurende een seizoen. Vier miljoen betekent zeventig personeelsleden in onze technische afdeling die met oplossingen kunnen komen die een halve seconde tijdswinst per ronde opleveren.”

“Dus zelfs wanneer we naar iets kijken dat als een kleine inbreuk wordt beschouwd, het is zeker niet niks.”

“We spreken over een voordeel van een halve seconde dat ook tijdens de volgende seizoenen wordt meegedragen, want ook al begon het in 2021, het geeft je ook nog steeds een competitief voordeel in 2022 en 2023, het is duidelijk een erg belangrijk voordeel.”

“Het stelt de geloofwaardigheid in vraag. Ik hoop dat iedereen dit correct heeft toegepast want anders zitten we met een bijzonder groot probleem dat erg moeilijk te managen valt.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022