“Nauwelijks onder de oppervlakte van de rustige Max Verstappen in 2022 schuilt nog een behoorlijk temperament”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Martin Brundle vertelt dat de driftbui van Max Verstappen op zaterdag aantoont dat er toch nog heel wat temperament schuilt achter de kalme en serene wereldkampioen die we de laatste tijd te zien gekregen hebben.

Max Verstappen kon tijdens de kwalificaties van de GP van Singapore geen gooi meer doen naar de polepositie omdat zijn team te weinig brandstof in zijn bolide getankt had. Red Bull nam ook ridderlijk de verantwoordelijkheid daarvoor op zich maar Verstappen ontplofte over de boordradio en noemde man en paard. Hij liet er geen twijfel over bestaan dat het de fout van zijn crew was.

Volgens Sky-analist Martin Brundle toont dat nog maar eens aan hoe vastberaden en doelbewust de jonge Nederlander wel niet is eens hij zijn vizier naar beneden doet.

“Max Verstappen had op polepositie moeten staan, maar doordat hij het grootste deel van de laatste 12 minuten van Q3 op de baan bleef, moest hij zijn laatste snelle ronde twee bochten voor de finish opgeven om genoeg brandstof te hebben voor de verplichte technische controles”, schreef Brundle in zijn column na de race voor Sky Sports.

“Het resultaat was een uiterst ongelukkige leider in het kampioenschap en dat liet hij het team in niet mis te verstane bewoordingen weten.”

“Nauwelijks onder de oppervlakte van de kalme en serene 2022 Max 2.0 zit nog een behoorlijk temperament.”

“Maar eigenlijk is mijn mening daarover, nu hij op weg is naar een onvermijdelijk tweede wereldtitel, hoeveel pijn een verloren poleposition en potentiële overwinning voor hem betekent, ondanks zijn huidige dominantie en die van het team.”

Ook op zondag liep het voor Verstappen niet van een leien dakje maar was het teamgenoot Sergio Perez die aan het feest was.

“Sergio Perez kende een uitstekende start en ging als eerste de eerste bocht in, die uiteindelijk de winnaar zou bepalen”, aldus Brundle.

“De volgende twee uur bracht hij op indrukwekkende wijze door op een circuit dat proactief uitnodigde om de muur in te rijden, met eindeloze echte en virtuele safety cars, terwijl zijn spiegels werden gevuld door een scharlakenrode Ferrari met een vastberaden Leclerc aan het stuur.”

“Sergio kan soms een paar races afwezig zijn, maar als zich uitdagende kansen voordoen, is hij de man met een plan en een kalm, volwassen hoofd.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022