“Heel wat problemen door GP van Frankrijk een week eerder op de F1-kalender te plaatsen”

Morgan Mathurin - Circuit Paul Ricard
Morgan Mathurin - Circuit Paul Ricard

Eric Boullier kennen we van bij de F1-teams Lotus, Renault en McLaren. Ondertussen is hij echter de grote baas achter de GP van Frankrijk en de organisatoren van de race kregen heel wat uitdagingen voorgeschoteld toen beslist werd om de race plots een week vroeger te organiseren.

Omdat de F1-kalender 2021 hertekend werd door onder andere het wegvallen van de races in Canada en Turkije werd beslist om de GP van Frankrijk een week vroeger op de F1-kalender te plaatsen. Daardoor konden er twee races in Oostenrijk plaatsvinden maar het stelde de organisatie achter de GP van Frankrijk wel voor enkele grote uitdagingen.

“Het was een groot probleem. Je kan alles niet opbouwen drie dagen voor het raceweekend begint,” aldus Boullier tegenover ‘Motorsport.com’.

“Tijdens de grand prix zijn er 1 200 mensen die eraan meewerken. We hadden heel wat mensen al gepland voor die week. Plots verander je dan zes weken voor het evenement de datum van de race en moet je al die plannen wijzigen.”

De problemen beperken zich echter niet alleen tot het organisatorische en het personeel, ook de fans zagen de datum van de race plots gewijzigd.

“Je hebt de toeschouwers. Iedereen had zijn of haar vlucht, treinreis, verblijf enzovoort al geboekt dus dat moest ook allemaal gewijzigd worden. Het is dan ook een uitdaging.”

“Op vraag van de Formule 1 werden we een week naar voor op de F1-kalender verplaatst. We verloren daardoor twintig procent van de toeschouwers. Deze tickets werden echter onmiddellijk opnieuw verkocht.”

Net als in Oostenrijk wordt er ook in Frankrijk inventief omgesprongen met de geldende coronamaatregelen. Zo mogen buitenevenementen in Frankrijk momenteel maximaal 5 000 toeschouwers verwelkomen. Er worden op het circuit van Paul Ricard echter drie aparte zones voorzien zodat de race voor 15 000 fans zal verreden worden.

“Iedere bubbel zal volledig op zichzelf bestaan. Ze hebben hun eigen ingang, eigen parkeerplaatsen. Niemand komt in contact met een andere bubbel,” aldus Boullier.

“We zijn het eerste belangrijke evenement in Frankrijk. Je hebt Roland Garros en het filmfestival in Cannes maar met 15 000 fans zijn wij het grootste evenement tot dusver.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021