McLaren neemt vanaf 2022 deel aan Extreme E en gaat strijd aan met Lewis Hamilton en Nico Rosberg

McLaren
McLaren

McLaren heeft aangekondigd dat het vanaf 2022 aan de Extreme E zal deelnemen, een raceklasse waarin onder andere Nico Rosberg en Lewis Hamilton een eigen team hebben.

De Extreme E is een nieuwe offroad-raceserie waarin elektrische SUV’s het tegen elkaar opnemen. Er wordt daarbij in afgelegen delen van de wereld geracet waarmee de Extreme E de aandacht wil vestigen op de impact van de klimaatverandering. Tegelijkertijd wil men het gebruik van elektrische voortuigen promoten.

Het is eveneens de eerste raceklasse waarin men mannen en vrouwen gelijke kansen wil geven doordat ieder team uit een man en en een vrouw moet bestaan.

McLaren-baas Zak Brown is erg trots op de deelname van McLaren aan de Extreme E. Hij laat tegelijkertijd ook verstaan dat het om een verbreding van de aanwezigheid van McLaren in de autosportwereld gaat en dat dit niet ten koste van het Formule 1-team zal gaan.

“Vanaf het moment dat de Extreme E werd aangekondigd volgden we de vooruitgang van de raceklasse op de voet,” aldus Brown.

“Onze aandacht werd onmiddellijk getrokken door het innovatieve format van dit motorsportplatform, in het bijzonder door de mogelijkheid die het ons biedt om onze eigen overkoepelende duurzaamheidsagenda te versnellen en te stimuleren. Die deelt dezelfde prioriteiten zoaals decarbonisatie, afvalvermindering, diversiteit en gelijkheid.”