Heidfeld heeft vertrouwen in de toekomst

Nick Heidfeld is er zeker van dat hij volgend seizoen ook nog in de formule 1 rijdt. Hij zal dat niet doen bij sauber, want daar wordt Sergio Perez de nieuwe teamgenoot van Kamui Kobayashi. Dat raakte eerder deze week reeds bekend.
De 33-jarige Duitser maakte in Singapore zijn comeback met Sauber na goed een half seizoen testrijder te zijn geweest bij Mercedes GP. “Ik denk dat ik ergens een zitje zal krijgen, maar niets is zeker tot het contract getekend is.” reageert Heidfeld.

Als hij nog voor een redelijk team wil rijden, dan zal het bij Williams, Force India of Renault zijn. Die teams hebben nog geen (volledige) drivers line-up bekend gemaakt. “Er zijn niet veel plaatsjes meer vrij, maar ik doe mijn best en het ziet er niet slecht uit.”

Heidfeld wist niets van de interesse van Sauber voor Sergio Perez toen hij tekende voor het Zwitserse team. Toch wenst hij zijn team nog veel succes in de toekomst. Heidfeld was immers in de periodes 2001-2003 en 2005-2009 (en ook in 2010) namelijk rijder bij (BMW) Sauber.

“Ik wist dat er onderhandelingen aan de gang waren en werd later geïnformeerd door Peter (Sauber) dat ze een deal hadden met Perez. Ik heb er niet over geklaagd. Ik heb hen gefeliciteerd omdat het echt goed nieuws is voor het team waar ik zeven jaar onderdak heb gevonden. Ik ben zeker blij dat hun toekomst zeker is door het aantrekken van nieuwe sponsors.”

“Het verkleint mijn kansen natuurlijk, want nu is er een plaatsje minder vrij. Het was toch niet het zitje waar ik op hoopte. Voor sommigen lijkt het alsof ik meteen terug buiten vlieg nadat ik weer werd aangenomen, maar zo voelt het niet. Het team vertrouwt mij, anders had ik het zitje nooit gekregen. We zullen dus nog het beste uit de rest van het seizoen proberen te halen.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print