“Red Bull moet Mark Webber onvoorwaardelijk steunen”

Volgens Flavio Briatore is het onbegrijpelijk dat Red Bull niet volop de kaart trekt van Mark Webber in de strijd voor de titel.
Mark Webber heeft elf punten voorsprong op naaste belager Fernando Alonso. Toch steunt Red Bull de Australiër niet onvoorwaardelijk in zijn strijd voor de titel. Zowel Webber als Vettel mogen nog volop hun kans gaan in de strijd voor de titel. Red Bull maakt daarmee een serieuze strategische fout volgens Briatore.

“Ik begrijp veel zaken niet. Vettel heeft in Singapore punten afgepakt van Webber, waarmee men een cadeau gaf aan Ferrari,” aldus Flavio Briatore tegenover de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport.

“Ondanks het feit dat Mark er niet echt aan te pas kwam in Singapore, vind ik het toch onbegrijpelijk. Tenzij Red Bull zich uiteraard focust op het behalen van de constructeurstitel,” voegt Briatore eraan toe.

Sebastian Vettel staat momenteel 21 punten achter op teamgenoot Mark Webber. Maar dat Briatore nog steeds in Alonso zijn poulain van vroeger ziet mag duidelijk zijn uit volgende uitspraak.

“Hij is de sterkste rijder, iemand die weet hoe hij een team in de juiste richting moet bewegen. Zonder hem zou Renault nooit twee titels behaald hebben.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen