“Helft F1-teams wordt overeind gehouden door Liberty Media”

Volgens ‘Auto Motor und Sport’ zou F1-eigenaar Liberty Media maar liefst de helft van de F1-team overeind helpen houden door hen financieel bij te staan.


De coronacrisis treft ook de Formule 1 en de teams die racen in de koningsklasse van de autosport. Doordat tot dusver maar liefst tien races al uitgesteld of geannuleerd werden ontvangen de F1-teams voorlopig geen tv-gelden en dat zorgt ervoor dat ze zich in een financieel erg moeilijke situatie bevinden.

Tijdens de voorbije weken werd er zelfs al gespeculeerd dat verschillende F1-teams deze crisis mogelijk niet zouden overleven. Sommigen spraken daarbij over twee teams, anderen hadden het zelfs over vier teams.

Feit is wel dat Liberty Media als eigenaar van de Formule 1 over een serieuze financiële buffer beschikt en die nu aanspreekt om de F1-teams te ondersteunen in hun strijd om te overleven.

Tijdens het eerste kwartaal van 2020 betaalde Liberty Media niets uit aan de teams en door de geannuleerde races zou dat normaal ook in het tweede kwartaal het geval zijn. Volgens Auto Motor und Sport zou Liberty Media verschillende F1-teams nu echter een voorschot op hun prijzengeld geven.

Alfa Romeo Racing, het Haas F1 team, Racing Point F1, AlphaTauri en Renault zouden een voorschot op hun prijzengeld gekregen hebben. Vooral Renault is in dat lijstje een opvallende naam.

Het voorschot moet de F1-teams helpen om de huidige moeilijke periode te helpen overwinnen. Afwachten of dat ook daadwerkelijk lukt want ook in de nasleep van de financiële crisis van 2008 zagen we verschillende F1-teams verdwijnen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023