“McLaren en Renault hebben Sebastian Vettel benaderd”

Volgens Ferrari-insider Leo Turrini heeft Sebastian Vettel van zowel McLaren als Renault een aanbod gekregen om eventueel naar hen te komen indien hij zijn contract bij Ferrari niet zou verlengen.


Ferrari heeft Vettel al een voorstel voor een contractverlenging gedaan, rode draad daarbij is dat Vettel sowieso fors salaris zal moeten inleveren. Daarnaast is het sinds vorig seizoen al duidelijk dat Vettel absoluut geen nummer 1-status binnen Ferrari meer heeft.

Vettel zou volgens Turrini tegen eind juni moeten beslissen, dus voor het begin van het kampioenschap begin juli in Oostenrijk. Vettel zou echter twijfelen om zijn contract bij Ferrari te verlengen en dat inspireerde McLaren en Renault om de Duitser alvast te benaderen om naar zijn interesse te polsen indien Sainz of Ricciardo naar Ferrari zou gaan.

“Ik weet dat Vettel contractaanbiedingen van Renault en McLaren heeft gekregen,” aldus Turrini.

“Ik weet echter niet of zijn interesse in Renault of McLaren zo groot is. We zullen moeten zien of Vettel het voorstel van Ferrari weigert. Indien dat het geval is dan denk ik dat Ferrari voor Carlos Sainz zal gaan.”

Ondanks de vele speculaties lijkt de meest voor de hand liggende optie dat Vettel gewoon bij Ferrari blijft. Tegen eind juni of begin juli zullen we hopelijk meer duidelijkheid hebben.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}