Helm voorkomt zware blessures voor Felipe Massa *UPDATE: Massa rijdt morgen niet*

Menig F1-fan kreeg vanmiddag waarschijnlijk een krop in de keel na het bizarre ongeval van Felipe Massa. Gelukkig leek de crashhelm een zware blessure te voorkomen.
Massa werd in het tweede gedeelte van de kwalificatie geraakt door een brokstuk en vloog met een verminderd bewustzijn de bandenmuur in. Al snel kwamen de hulpdiensten ter plaatsen en werd Massa voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Daar werd vastgesteld dat de Braziliaan waarschijnlijk geen ernstige breuken opliep. De ergste schade bevindt zich boven het linkeroog. Het grootste deel van de klap werd opgevangen door de helm, die wel ernstige schade lijkt te hebben opgelopen.

“De helmen zijn al heel wat jaren van carbon. Dat materiaal kan heel wat verdragen, hoewel schade natuurlijk nooit kan worden uitgesloten. Alles hangt af van het gewicht en de snelheid van het voorwerp”, aldus een deskundige op de Duitse zender RTL.

Het blijft afwachten tot de definitieve schade wordt meegedeeld. Een deelname aan de Grote Prijs van morgen lijkt in ieder geval erg onwaarschijnlijk.

*Update*

Ferrari teambaas Stefano Domenicali heeft ondertussen laten weten dat Massa morgen niet meerijdt in de Grote Prijs van Hongarije.

“Felipe is bij bewustzijn en de situatie is onder controle. Hij zal morgen echter niet racen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}