Helmut Marko: “2023 wordt moeilijker voor Red Bull maar onze goede basis zal vruchten afwerpen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Dr. Helmut Marko verwacht niet dat 2023 een gezondheidswandeling gaat worden voor Red Bull maar hij gelooft wel dat de goede basis van zijn team ook dit jaar zijn vruchten kan afwerpen.

Voor Red Bull was 2022 een echt boerenjaar met de wereldtitel bij de constructeurs en de wereldtitel bij de rijders voor Max Verstappen. Maar tegelijkertijd heeft de overschrijding van het budgetplafond er voor gezorgd dat het team in 2023 beperkt zal worden in het testwerk op aerodynamisch vlak. 

Maar Helmut Marko denkt dat Red Bull die handicap kan overwinnen door efficiënter te werk te gaan. 

“We zitten natuurlijk met die beperking van het aantal uren in de windtunnel,” aldus Marko tegenover ‘ServusTV.’ “Dat betekent dat we als team efficiënt moeten gaan werken.” 

“Alle dingen die we proberen moeten meteen een schot in de roos zijn. Maar gelukkig zijn er dit jaar geen grote technische veranderingen. Het betekent dat we een goed basispakket hebben.”

De Oostenrijker laat ook weten dat ze ook in 2023 uiteraard ook rekenen op hun grootste troefkaart, Max Verstappen.

“Het team blijft samen en ook Max wordt nog wat beter,” gaat Marko verder. “Op die manier kunnen we het seizoen met voorzichtig optimisme aanvatten.” 

“We hebben een traditie bij Red Bull dat we de auto pas op het laatste moment klaar hebben. Maar het concept is al klaar, we kunnen inderdaad verder bouwen op een succesvol concept van 2022.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print