Max Verstappen: “De fans moeten meer erkenning geven aan de vele talenten in de Formule 1”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen steekt de loftrompet af over de Formule 1 omdat de sport zo divers is en omdat er zoveel talent aanwezig is maar hij vindt dat de fans niet altijd genoeg appreciëren.

Vorig jaar pakte Max Verstappen zijn tweede wereldtitel met Charles Leclerc als zijn grootste rivaal. Die strijd was echter niet zo spannend als die voor de eerste wereldtitel van Verstappen in 2021 die letterlijk duurde tot de laatste ronde van het seizoen.

Verstappen vindt dat het hoge niveau van de autosport in het algemeen niet altijd evenveel eer krijgt dan het wel zou verdienen.

“Iedereen is anders in de manier waarop hij strijdt en racet,” aldus Verstappen tegenover ´Racer.´ “Maar dat is het mooie van de sport want als iedereen hetzelfde was zou het maar saai zijn.”  

“Dat is waarom ik vind dat we die enorme hoeveelheid talent dat er in de wereld is moeten appreciëren en natuurlijk ook in de Formule 1.”

De tweevoudige wereldkampioen laat weten dat zijn eigen prestaties in 2022 grotendeels beïnvloed werden door de moeilijke start die hij beleefde.

“Volgens mij leer je als rijder van elk jaar. Je krijgt meer ervaring en je bekijkt wat je beter kan doen.”

“Hoe dan ook, je weet dat als je voor de wereldtitel wil gaan dat je elke race zoveel mogelijk punten moet proberen te scoren. Dat is waarom het in het begin van het seizoen moeilijk was met zoveel uitvalbeurten.”

“Ik wist dat ik het me vanaf dat moment niet meer kon veroorloven van fouten te maken, gewoon voor het geval dat we om een of andere manier nog een opgave zouden hebben.”

“Je probeert dus altijd zo clean mogelijk te zijn en je probeert elk weekend zo perfect mogelijk te zijn. Dat probeer ik elke keer van mezelf te vragen als ik in de auto stap.”