Audi: “We zoeken een ervaren ontwikkelingsrijder voor onze F1-motor”

Audi Sport
Audi Sport

In 2026 stapt Audi in de Formule 1 en wil het met haar eigen fabrieksteam deelnemen. Ter voorbereiding daarvan moet er echter nog heel wat ondernomen worden, onder andere het aanstellen van een ervaren ontwikkelingsrijder.

Alfa Romeo verlaat eind 2023 de Formule 1, waarna de renstal opnieuw volledige door Sauber Motorsport zal verder gezet worden. In 2026 wordt het Sauber F1 team omgevormd naar het fabrieksteam van Audi.

Ondertussen is Audi al volop bezig met haar gloednieuwe motorafdeling van haar F1-project uit te bouwen. Tegen eind 2023 wil Audi ook een ervaren ontwikkelingsrijder aanstellen.

“Het lijkt misschien alsof ons debuut nog erg ver in de toekomst ligt maar we willen voor eind 2023 een ontwikkelingsrijder hebben,” vertelt Adam Baker tegenover ‘SoyMotor’.

“Het is erg belangrijk om iemand met ervaring te hebben voor de ontwikkeling van onze motor in de simulators in Neuburg.”

“We zoeken experten met ervaring in de Formule 1. Het is de eerste keer sinds 2009 dat een F1-motor in Duitsland wordt ontwikkeld en voor het gespecialiseerd personeel dat we willen zullen we in Engeland, Frankrijk of Italië moeten zoeken.”