Max Verstappen: “Ik begrijp niet waarom het met Lewis Hamilton steeds tot incidenten komt”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Afgelopen seizoen kwam het tijdens de GP van Brazilië opnieuw tot een aanrijding tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Verstappen begrijpt niet waarom het steeds tot incidenten komt.

“Ik moet voorzichtig zijn met wat ik zeg,” vertelt Verstappen in een interview met ‘Motorsport.com’. “Met iedereen waarmee ik het voorbije jaar heb gestreden waren het harde en agressieve gevechten.”

“Maar het kwam nooit echt tot een aanrijding. Met Lewis is het om de één of andere reden een ander verhaal, ik begrijp het eerlijk gezegd niet.”

“Het voorbije jaar hadden we niet echt veel gevechten, tot we in Brazilië met elkaar in aanraking kwamen. Het was mijn intentie niet, ik kreeg de schuld, wat ik niet eerlijk vind. Volgens mij was het meer een raceincident, daarmee zou ik kunnen leven.”

Opvallend genoeg komt het tijdens een strijd met Hamilton vaker tot aanrijdingen en incidenten dan tijdens een strijd met andere rijders. Zo heeft Verstappen in het verleden meermaals een mooie strijd met Charles Leclerc geleverd zonder dat het daarbij tot een aanrijding kwam.

“Ik heb niet het idee dat ik het anders aanpak of iets anders doe tegenover Lewis dan wanneer ik met andere rijders aan het strijden ben,” aldus Verstappen. “Misschien heeft het gewoon iets met de generatie te maken.”

“Uiteraard is iedereen anders in zijn manier van aanpak. Ik weet dat Charles iets anders is dan George, Carlos of Checo.”

“De dag voordien was er een ongelooflijk gevecht met George waarbij we de deur dicht deden, verdedigden, elkaar uitremmen enzovoort.”

“Dat was erg leuk. ik probeerde met Lewis hetzelfde te doen tijdens de hoofdrace, een gelijkaardig gevecht maar jammer genoeg lukte dat niet.”