Helmut Marko en Lewis Hamilton verzoenen zich: “Hij kon niet weten dat het fake news was”

Lewis Hamilton en Helmut Marko hebben met elkaar contact gehad naar aanleiding van de commotie die ontstond over vermeende uitspraken van die laatste.


Gisteren ontstond een relletje in de F1 nadat Lewis Hamilton uithaalde naar Red Bull-adviseur Helmut Marko, dit na vermeende uitspraken van Marko over F1-piloten die zich te veel zouden laten afleiden door ‘Black Lives Matter’.

Uiteindelijk bleek dat Helmut Marko die uitspraken nooit heeft gedaan. Hamilton verwijderde zijn uithaal op de sociale media en vervolgens legden Helmut Marko en Lewis Hamilton het dispuut bij.

Opmerkelijk genoeg kwam Helmut Marko erachter dat er controverse was ontstaan nadat hij door de persverantwoordelijke van Red Bull werd gecontacteerde over de vermeende uitspraken die hij op 5 juni tijdens een interview met het Duitse RTL zou gedaan hebben.

“Ze vroeg me wat ik echt tijdens het interview had gezegd,” aldus Marko tegenover ‘Motorsport.com’. “Ik wist niet eens waarover ze het had. vervolgens begon het allemaal. Ik werd echt erdoor verrast.”

Red Bull-teambaas Christian Horner zou vervolgens contact gezocht hebben met Lewis Hamilton, terwijl ook Helmut Marko later via e-mail contact met Hamilton zou gehad hebben.

Helmut Marko wenste niet dieper in te gaan over wat er via e-mail werd gezegd maar liet wel verstaan dat ze ‘in goede verstandhouding’ het besproken hadden. Helmut Marko begreep anderzijds ook wel enigszins de reactie van Hamilton.

“Hij is emotioneel erg betrokken,” aldus Marko. “Hij is een racepiloot en moet niet nagaan of iets waar is of niet. Met dat in het achterhoofd begrijp ik zijn reactie dan ook.”

De commotie die gisteren ontstond toont volgens Helmut Marko hoe tot wat foute berichtgeving kan leiden.

“Ik realiseerde me niet hoeveel schade zoiets kon teweegbrengen en hoe snel zich zoiets verspreidt,” aldus Marko.

“Gelukkig gaan de meeste journalisten alles na alvorens ze iets publiceren. RTL liet me weten dat ze gedurende vier uur overspoeld werden met e-mails. Eenmaal duidelijk was dat het fake new was schreef bijna niemand er nog iets over.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print