Helmut Marko: “Ferrari is verzwakt door de switch Mattia Binotto/Frederic Vasseur”

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

Dr. Helmut Marko denkt dat Ferrari verzwakt zal zijn door het vertrek van Mattia Binotto en de komst van Frederic Vasseur.

Ferrari begon in 2022 sterk aan het seizoen en het leek er op dat Red Bull een serieuze kluif zou gaan hebben aan de Italiaanse renstal maar door een aantal vreemde tactische keuzes en wat persoonlijke fouten van de rijders is het echter nooit zover gekomen.

Eind vorige maand liet teambaas Mattia Binotto aan Ferrari-CEO John Elkann weten dat hij zijn functie wilde neerleggen en ondertussen werd al bekend dat de Fransman Frederic Vasseur hem zal vervangen.

“In het geval van Ferrari begrijp ik de verandering niet helemaal,” aldus Helmut Marko tegenover ‘Auto, Motor und Sport.’ “Ik beschouw Binotto als een uitstekende technicus en politicus.”

“Hij was gewoon overweldigd door de taak. Maar het zou voldoende zijn geweest om een sportief directeur aan zijn zijde te zetten om hem te ondersteunen op het circuit en met de strategie.”

“Met de nieuwe man, die veel andere banen heeft, zie ik een verzwakking voor Ferrari.” 

Naast zijn baan bij Ferrari is Vasseur ook nog actief bij Spark Racing Technology, het bedrijf dat de chassis voor de Formule E voorziet. De Fransman is al de vierde teambaas bij Ferrari in de laatste tien jaar, dit in tegenstelling van Mercedes en Red Bull waar al jaren dezelfde mensen aan het roer staan.