Voormalige F1-fabriek van Jordan Grand Prix gaat volgende zomer tegen de vlakte

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Het team van Aston Martin gaat komende zomer de gebouwen van hun voormalige hoofdkwartier, die in de loop der jaren de thuishaven voor verschillende F1-teams geweest zijn, afbreken.

De gebouwen, die in gebruik zijn sinds 1991, zullen plaatsmaken voor een nieuw complex van Aston Martin dat om en bij de tweehonderddertig miljoen euro zal kosten.

Het was Eddie Jordan die de fabriek liet bouwen in de nabijheid van het circuit van Silverstone in 1990 toen de plannen om met zijn team aan de F1 deel te nemen. Het Jordan-team was er gevestigd van 1991 tot aan het einde in 2005, toen het team in handen kwam van de Midland-groep. Onder die naam nam het team ook deel aan het F1-kampioenschap in 2006 om in 2007 omgedoopt te worden in Spyker. 

Daarna ging het team door het leven als Force India tussen 2008 en 2018, om vervolgens overgenomen te worden door Lawrence Stroll, die het sinds vorig jaar omdoopte tot Aston Martin. 

Onder leiding van de flamboyante oprichter Eddie Jordan won het team vier races, de legendarische GP van België in 1998, de GP’s van Frankrijk en Italië in 1999 en de GP van Brazilië in 2003. Daarna was het wachten tot de GP van Sakhir in 2020, toen was het Sergio Perez die voor Racing Point aan het feest was.

Guy Austin, die voor Aston Martin de projectmanager is voor hun nieuwe hoofdkwartier geeft een woordje uitleg.

 “Ik overzag het ontwerp en de bouw voor Eddie Jordan in 1990. Dus wat is het plan hier? Wel, sinds we in Building One,de nieuwe fabriek, getrokken zijn, zullen we deze volgende zomer tegen de vlakte gaan gooien, wat op vele manieren triest zal zijn.” 

“We gaan het vervangen door een nieuw gebouw. En wat komt er in dat gebouw? Nou, we krijgen er ons personeelsrestaurant in, we krijgen er onze fitnessruimte voor het personeel, een fitnessstudio, een vrij grote ruimte voor de logistiek met alle verplaatsingen die we tegenwoordig met het vliegtuig doen. Logistiek is een nachtmerrie, dus we hebben veel ruimte nodig voor in- en uitpakken, en onze simulator komt er in.”