Porsche: “Er was een akkoord met Red Bull, er was een handdruk”

Porsche
Porsche

Porsche heeft onthuld dat het op het punt stond om wel degelijk een overeenkomst met Red Bull te bereiken. Er was sprake van een ‘handshake-deal’, waarna de onderhandelingen tussen Porsche en Red Bull plots in elkaar klapten.

Voorafgaand aan de GP van België kondigde Audi officieel haar terugkeer naar de Formule 1 aan, ook van Porsche werd echter verwacht dat het als tweede merk van de Volkswagen Groep in de Formule 1 zou stappen. Alles leek erop te wijzen dat Porsche een belang van 50 procent in Red Bull Technologies zou nemen.

Red Bull Technologies leidt het Red Bull F1 team maar plots liep het spaak en werden de onderhandelingen en gesprekken stopgezet. Volgens Porsche CEO Oliver Blume waren de gesprekken met Red Bull zo ver gevorderd dat er zelfs sprake was van een zogenaamde ‘handshake-deal’.

“De gesprekken verliepen zeer goed, er werd een aandeel in het team overeengekomen en er was een handdruk maar die werd op het allerlaatste moment niet gefinaliseerd,” aldus Blume volgens ‘Speedweek’.

“We wilden een gelijkwaardige partner. Iedereen voor zichzelf beslissen of ze aandelen willen verkopen, dat is oké voor ons. We hebben ons eerlijk gedragen.”

“We zullen zien wat er in de toekomst gebeurt en wat aantrekkelijk zal zijn. We hebben een enorm groot programma in de motorsport voor ons liggen en daar kijken we naar uit.”

Voorlopig is het afwachten of Porsche nog daadwerkelijk zal deelnemen aan de Formule 1. FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem liet onlangs uitschijnen dat Porsche nog steeds gesprekken voerde om deel te nemen aan de Formule 1 (Lees: “Porsche onderhandelt met verschillende F1-teams”).