“Porsche onderhandelt met verschillende F1-teams”

Porsche
Porsche

Volgens de FIA is Porsche nog steeds geïnteresseerd om in de Formule 1 te stappen en bekijkt het nog steeds wat er mogelijk is om dat te verwezenlijken.

Lange tijd werd verwacht dat Porsche en Red Bull tegen 2026 zouden gaan samenwerken maar plots volgde de mededeling dat de mogelijke samenwerking was afgesprongen. Audi, net als Porsche een dochtermerk van de Volkswagen Groep, maakte voorafgaand aan de GP van België wel haar plannen voor een F1-intrede officieel.

Maar wat gaat Porsche nu doen? De plannen opbergen of toch in de Formule 1 stappen? Volgens de FIA voert de Duitse constructeur nog steeds gesprekken met teams om de mogelijkheden af te toetsen.

“Op het circuit van Spa-Francorchamps maakte Audi in augustus bekend dat het vanaf 2026 als motorleverancier zal deelnemen aan het F1-kampioenschap,” aldus FIA-baas Mohammed Ben Sulayem.

“Deze aankondiging was een bevestiging van al het harde werk van de stakeholders om deze regels te ontwikkelen. Ook Porsche is nog steeds in gesprek met Formule 1-teams.”

Porsche gaf eerder al te kennen dat het, ondanks het afspringen van een mogelijke samenwerking met Red Bull, de Formule 1 nog steeds erg aantrekkelijk vindt.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022