Helmut Marko geeft opmerkelijke uitleg voor kleinere voorsprong van Red Bull in Canada

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens het raceweekend in Canada moest Red Bull vaststellen dat de concurrentie genaderd was. Dr. Helmut Marko heeft echter een bijzondere uitleg voor het feit dat Red Bull in Canada niet zo’n grote voorsprong had als de voorbije races.

Max Verstappen behaalde in Canada zijn zesde overwinning dit seizoen maar in tegenstelling tot de voorbije races gebeurde dat op veel minder dominante wijze dan gebruikelijk. Aan de finish had Verstappen zo’n negen seconden voorsprong op Fernando Alonso die als tweede finishte, Lewis Hamilton volgde op ‘slechts’ veertien seconden.

Tijdens de ‘F1 Nation podcast’ werd Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko gevraagd of hij vindt dat de concurrentie dichterbij begint te komen.

“Ja, de concurrentie is dichterbij gekomen,” antwoordde Marko, die daar vervolgens wel ook een verklaring voor gaf. “Maar wij hebben niet gepresteerd zoals we moesten. We slaagden er niet in om de banden op temperatuur te krijgen, zeker met de harde band. We kregen hem niet op de juiste temperatuur.”

Tot dusver domineerde Red Bull het F1-seizoen. De Red Bull RB19 is volgens velen een extreem goede wagen maar volgens Marko is er nog een andere reden waarom Red Bull zo’n voorsprong had, namelijk omdat de concurrentie steken liet vallen en problemen ondervond.

“Iedereen denkt dat Red Bull een fantastische wagen heeft,” aldus Marko. “Ja, het is een goede wagen. maar Ferrari en ook Mercedes, ze zijn niet beter geworden in vergelijking met vorig jaar. Ik denk dat ze aan het begin van het seizoen achteruit zijn gegaan.”

“Wanneer wij niet op ons beste niveau presteren dan komen zij dichterbij, zo simpel is het.”