Ferrari: “Het zou dom geweest zijn om geen teamorders te gebruiken”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur heeft zijn team tijdens de GP van Canada een goede strategie gehanteerd en was het ook de juiste beslissing om teamorders op te leggen. Geen teamorders opleggen aan Charles Leclerc en Carlos Sainz zou volgens Vasseur dom geweest zijn.

Leclerc en Sainz begonnen de race van op de plaatsen tien en elf en daarom opteerde Ferrari er niet voor om tijdens de safety car binnen te komen voor een eerste pitstop. Ferrari hanteerde een strategie met slechts één pitstop en die bleek de juiste te zijn, vooral ook om Leclerc en Sainz elkaar niet aanvielen.

Door elkaar niet aan te vallen en samen zo snel mogelijk te gaan werd het best mogelijke resultaat behaald. Vasseur moest zijn beslissing echter ook verantwoorden want volgens sommigen probeerde hij Leclerc met die beslissing te beschermen.

“Nee, het was niet dat ik iemand wou beschermen, het was gewoon voor de strategie. Tijdens die fase van de race moest er gepusht worden en we wilden vermijden dat ze samen tijd zouden verliezen,” aldus Vasseur. We probeerden langer door te gaan om een kloof met Ocon en misschien ook Norris uit te bouwen (het waren Ocon en Perez). Om samen te vechten en tijd te verliezen zou dom geweest zijn.”

Vasseur gaf wel toe dat de beslissing om niet te pitten tijdens de safety car een gok was, al draaide die dus wel goed uit voor Ferrari.

“Je aarzelt altijd wel een beetje maar het was voor de meesten duidelijk dat hun snelheid beter was dan wanneer ze in verkeer vast zouden hebben gezeten,” blikt Vasseur terug op de beslissing om langer door te gaan en een strategie met slechts één pitstop te hanteren. “Ze vroegen ons ‘geef ons een vrije baan’. Het beste wat we konden doen was om niet te pitten.”

“Het is zeker en vast een soort gok want wanneer je nog eens 18 ronden later opnieuw een safety car hebt dan is het moeilijker maar het was een goede call, het beste wat we konden doen om te herstellen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print