Sergio Perez: “Gebrek aan snelheid is frustrerend, de problemen moeten opgelost worden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Met een zesde plaats tijdens de GP van Canada behaalde Sergio Perez opnieuw een teleurstellend resultaat. De Mexicaan was vooral gefrustreerd door het gebrek aan snelheid met zijn wagen. Perez schuift een deel van de verantwoordelijkheid voor zijn slecht resultaat dus in de schoenen van Red Bull.

Voor het derde raceweekend op rij slaagde Perez er niet in om zich te kwalificeren voor Q3. Perez moest daardoor van op de elfde plaats aan de race beginnen, net achter beide Ferrari. Net als Leclerc en Sainz opteerde Perez om niet te pitten tijdens de safety car.

Dat bleek een goede strategie maar uiteindelijk finishte Perez als zesde achter het Ferarri-duo. Volgens Perez valt de tegenvallende performance toe te schrijven aan de teleurstellende snelheid van zijn wagen.

“Ik had het gevoel dat er iets meer mogelijk was, zeker en vast, maar we beschikten gewoonweg niet over de snelheid,” aldus Perez. “We hadden problemen.”

“Ik denk dat we vooral door de safety car benadeeld werden, die kwam voor ons op het foute moment. Het geluk zit ons momenteel niet mee maar het is wat het is.”

Perez doet het met de ’te kloppen wagen’ de voorbije races veel minder goed dan teamgenoot Max Verstappen die de ene na de andere overwinning behaalt en ook het kampioenschap domineert. Na teleurstellende resultaten in Monaco en Spanje viel de teleurstellende inhaalrace op het Circuit Gilles Villeneuve volgens Perez deels te verklaren door een remprobleem.

“Het was niet geweldig, het grootste probleem was het remmen. We moeten die problemen zien te overwinning en sterk terugvechten.”

Voor Perez was het raceweekend in Canada, na de teleurstellende races in Monaco en Spanje, opnieuw een flinke mentale opdoffer.

“Het is hoe het is, maar ik denk dat het iets is waarbij je mentaal sterk moet zijn. Ik ben sterk en ik weet dat ik deze moeilijke periode zal overwinnen. Twee races waren het, in Monaco maakte ik inderdaad een fout, het was een slecht weekend, maar ik denk dat we zonder die fout over de snelheid beschikten.”

“Het is echter meer frustrerend om niet over de snelheid te beschikken,” besluit Perez.