Aston Martin vol lof: “Lance Stroll reed een sterke inhaalrace richting de punten”

Aston Martin F1-team
Aston Martin F1-team

Lance Stroll slaagde erin om van op P16 te starten en toch in de punten te finishen. Stroll reed een sterke inhaalrace en finishte uiteindelijk als negende, waarmee hij alsnog twee belangrijke wk-punten behaalde voor Aston Martin.

Het resultaat van Stroll staat in de schaduw van de tweede plaats van teamgenoot Fernando Alonso. Bij Aston Martin is teambaas Mike Krack echter zeer tevreden over de race van Stroll.

“We haalden hem uit het verkeer en eenmaal hij uit het verkeer was slaagde hij erin om de rondetijden van de rijders vooraan op de harde band te rijen,” aldus Stroll. “Met die DRS-treintjes is het echter zeer moeilijk.”

“Om van op de zestiende plaats uiteindelijk als negen de te finishen is een geweldig resultaat. Wanneer je gewoon op papier naar de uitslag kijkt dan is van de zestiende naar de negende plaats rijden niet geweldig.

“Wanneer je echter ziet waar hij vandaan komt dan vind ik zijn prestatie zeer goed.”

“Ik denk dan ook dat we vooral het positieve moeten meenemen. Hij is zeer sterk op circuits met bochten tegen hoge snelheid en met enkele van die circuits die de komende periode op komst zijn heb ik er vertrouwen in dat ze allebei kunnen scoren.”