Max Verstappen: “Het is ongelooflijk om Ayrton Senna te evenaren!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de GP van Canada behaalde Max Verstappen zijn 41ste F1-overwinning, een evenaring van het aantal F1-races dat Ayrton Senna wist te winnen. Verstappen vindt het ongelooflijk dat hij Ayrton Senna wist te evenaren.

Er werd in Canada bijzonder veel aandacht besteed aan de evenaring van het aantal F1-races dat Senna wist te winnen. Zelf vindt Max Verstappen dat niet zo belangrijk, al vindt hij het tegelijkertijd wel een bijzonder moment.

“Ik haat het om generaties te vergelijken maar van mij kant kan ik alleen maar zeggen dat ik, toen ik als kind in go-karts reed, droomde van F1-rijder worden. Ik had me nooit kunnen inbeelden dat ik 41 GP’s zou winnen,” vertelde Verstappen na zijn overwinning tijdens de GP van Canada.

“Het is dan ook uiteraard ongelooflijk om Ayrton Senna te evenaren. Ik ben er trots op maar uiteraard stopt het hier niet. Ik hoop dat we nog veel races kunnen winnen.”

“Ik heb 41 races gewonnen van de 100 races die Red Bull heeft gewonnen. We zullen daardoor misschien over een nieuw contract praten. Nee, eerlijk, het is een geweldige prestatie van het team. We weten dat dit de eerste mogelijkheid was om doe 100ste overwinning voor Red Bull te behalen dus ik ben blij dat we dat gedaan hebben.”

“Maar opnieuw, ik hoop dat we veel meer dan honderd overwinningen zullen behalen, misschien zijn tweehonderd overwinningen nu het doel!”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print