Helmut Marko geeft uitleg over problemen Max Verstappen: “Hij heeft het op meesterlijke wijze opgelost”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de GP van de USA kon Max Verstappen niet voluit gaan omdat hij op zijn Red Bull F1-bolide af te rekenen kreeg met remproblemen. Dr. Helmut Marko gaf na afloop van de race uitleg over de problemen waarmee Verstappen werd geconfronteerd.

“We hadden de remblokken verwisseld en op de één of andere manier zijn die in de race serieus achteruit gegaan,” vertelde Marko na afloop. “Daardoor kreeg hij niet het goede gevoel in de wagen. Soms remde hij overwegend met de voorkant van de wagen, soms overwegend met de achterkant. Het maakte het voor Verstappen erg lastig om op de limiet te rijden maar hij heeft op meesterlijke wijze om die problemen heen gereden.”

Volgens Helmut Marko was er op weg naar de startgrid nog geen indicatie van een probleem met de remmen.

“Nadat hij iedereen had ingehaald en meer in vrije lucht kwam te rijden liet hij verstaan dat hij vanuit de remmen niet de juiste feedback kreeg,” aldus Marko. ‘Hij kon niet meer goed aanvoelen wanneer ze blokkeerden en wanneer niet. Heel de race sluimerde dat over zijn race en dat maakt het juist zo’n knappe prestaties dat hij zonder fouten zijn ronden heeft kunnen rijden.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023