Frustraties bij George Russell: “Dit lijkt het verhaal van mijn seizoen te zijn”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

George Russell finishte de GP van de USA als zevende alvorens hij door de diskwalificatie van Hamilton en Leclerc als vijfde werd geklasseerd. Bij George Russell overheerste na afloop van de race opnieuw een gevoel van frustratie.

“Het lijkt het verhaal van het seizoen te zijn, het gevoel van gemiste kansen,” aldus Russell die het gevoel had dat hij op het Circuit of The Americas voor het podium had moeten kunnen strijden maar bij de start drie plaatsen verloor. “Van bij het begin was ik op achtervolgen aangewezen, ik maakte een slechte start. Vervolgens plaatsten we de harde band op de wagen en moesten we brandstof sparen, we moesten de motor wat managen.”

“We waren zo’n seconde verwijderd van de snelheid van de wagens vooraan en we moesten de medium band opnieuw monteren, waarop we de snelste wagen op de baan waren. Ik naderde op Max met zo’n tien seconden en ook enkele seconden op Lewis.”

“Ik heb dan het gevoel dat ik opnieuw een kans heb gemist, frustratie omdat ik niet op het podium sta.”

Volgens Russell had het feit dat er dit raceweekend een sprintformat was niets te maken met het verschil in performance vergeleken met teamgenoot Lewis Hamilton.

“Ook tijdens het vorige raceweekend was er in Qatar een sprintformat en dat was één van mijn beste raceweekends,” aldus Russell. “Om eerlijk te zijn is Austin altijd een circuit dat me niet goed ligt. Ik heb hier altijd problemen. Het is waarschijnlijk één van de sterke circuits van Lewis.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023