McLaren: “We gingen met Lando Norris en een agressieve strategie voluit voor de overwinning”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens McLaren-teambaas Andrea Stella probeerden ze met Lando Norris gewoonweg zo snel mogelijk te rijden en voluit voor de overwinning te gaan. Uiteindelijk finishte Norris als derde op het podium maar na de diskwalificatie van Lewis Hamilton werd dat uiteindelijk een tweede plaats.

“We wilden voor de overwinning gaan en de enige manier om dat te proberen was om zo snel mogelijk te gaan, om te zien waartoe de banden in staat waren en of ze consistent waren,” aldus Stella tegenover de media in Austin. “Het heeft geen zin om gewoon zorg te dragen voor je banden en trage rondetijden te rijden om een bepaalde strategie te hanteren. We wilden gewoon zo snel mogelijk gaan.”

“Eenmaal Verstappen dicht bij ons was en we werden aangevallen konden we niet meer verdedigen. We verloren performance met de banden en gingen de pits in voor een tweede setje harde banden.”

Ook tegenover Lewis Hamilton kon Lando Norris zijn positie niet verdedigen. Bij McLaren wisten ze door de ongelooflijke snelheid die Verstappen op de medium band had getoond dat Hamilton een bedreiging zou vormen.

“Zelfs op dat vlak probeerden we zo snel mogelijk te gaan want we wisten dat Hamilton uiteindelijk een probleem voor ons zou vormen,” aldus Stella. “Op het vlak van pure rondetijd en bandenslijtage hebben we nog wat werk te doen.”

“Tegelijkertijd is het erg bemoedigend om te zien hoe we het gedaan hebben door voluit voor de overwinning te proberen gaan en zo snel mogelijk te proberen rijden.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023