Helmut Marko gefrustreerd: “Sergio Perez zijn race was slecht, zeer slecht”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko was na afloop van de GP van Emilia-Romagna niet blij met de performance van Sergio Perez. Daar waar Max Verstappen de race won moest Sergio Perez genoegen nemen met de elfde plaats.

Tijdens de kwalificatie zag het er nochtans allemaal nog goed uit voor Perez. De Mexicaan had de tweede tijd gereden op amper een handvol duizendsten van polesitter Lewis Hamilton en versloeg ook teamgenoot Max Verstappen.

“Het begon allemaal goed in de kwalificatie,” vertelde Marko tegenover ‘Servus TV’. “Plots reed hij uit het niets de tweede tijd. We dachten dat het dan goed zat.”

“Ik denk dat hij tijdens de race niet meteen zoals Max zijn banden goed op temperatuur kreeg. Uiteraard is een elfde plaats dan meer dan gewoon frustrerend.”

“Vooral zijn spin bij de herstart had een enorme invloed op zijn prestatie. Het was gewoonweg een zeer slechte dag en een slechte performance.”

Ook Perez zelf stak niet onder stoelen of banken dat het beter moest.

“Het was een zeer slechte dag en ik heb het slecht gedaan,” aldus de Mexicaan. “Ik kijk er naar uit om hieruit te leren.”

“Ik ken deze wagen niet goed in deze omstandigheden en ondervond wat problemen om tijdens de eerste ronden temperatuur in de banden te krijgen. Ook wat de afstelling betreft weet je het dan niet goed. Ik ga hieruit proberen leren om het in de toekomst beter te doen.”

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022