“Max Verstappen lokte in de eerste bocht een ‘crisis’ uit bij Lewis Hamilton”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Max Verstappen kende van op de derde plaats op de grid een erg sterke start en kon zo in de eerste bocht de strijd met polesitter Lewis Hamilton aangaan. In die eerste bocht won hij het gevecht met Hamilton, waarmee hij volgens Damon Hill er voor zorgde dat Lewis Hamilton voor de rest van de race in het defensief werd gedwongen.

“Het lokte een beetje een crisis uit bij Hamilton,” aldus Hill tijdens de ‘F1 Nationpodcast’. “Ik denk dat hij waarschijnlijk verwacht had om wat meer aan de rechterkant Perez te moeten afhouden maar het was Max die enorm moedig en goed startte.”

Volgens Damon Hill had Lewis Hamilton de start van de race anders moeten aanpakken en zat de zevenvoudig F1-kampioen aan de verkeerde kant voor de eerste bocht.

“Hij bleef op het gas en kwam langs Lewis richting de eerste bocht en Lewis werd vervolgens naar de buitenkant gedwongen. Ik zag het gebeuren en dacht ‘Lewis, nee, nee, nee, niet daar’.”

“Ik denk dat hij de eerste bocht had moeten opgeven want het was redelijk duidelijk dat Max de binnenkant van de bocht had en het was overduidelijk dat Max de volledige breedte van de baan zou gebruiken en Lewis geen richting uit zou kunnen.”

“Het zorgde ervoor dat Lewis voor de volledige race op achtervolgen aangewezen was.”

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022