Helmut Marko: “Geruchten over ‘mysterieuze’ ophanging bij Red Bull complete nonsens”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Red Bull-motorsportbaas Helmut Marko doet de geruchten dat Red Bull met een speciale achterophanging zou gaan testen in Imola af als ‘complete nonsens.’

De voorbije dagen kwamen er berichten uit Italiaanse hoek dat Red Bull in Imola een nieuwe meesturende achterophanging zou gaan testen op haar RB16B. Hoewel de ruimte door kostenbesparingen klein is is om de huidige bolides verder te ontwikkelen zijn er nog een paar vlakken waar de mogelijkheid is om te spelen. 

Maar de geruchten over de nieuwe mysterieuze ophanging van Red Bull zijn volgens Dr Helmut Marko uit de lucht gegrepen, sterker nog hij stelt dat ze er al mee geracet hebben in Bahrein.

“Dit is totale onzin”, vertelde de Oostenrijker aan ‘Sport1’. “We hebben al met deze ‘mysterieuze’ wielophanging deelgenomen in Bahrein.”

“Het is ook niets bijzonders, maar we moesten hem wel ontwerpen omdat we een ophanging nodig hadden die optimaal past bij de extreem smalle en krappe achterkant die we dit seizoen rond de nieuwe, kleinere en compactere Honda-motor hebben gebouwd.”

Marko vertelt dat ze bij de Oostenrijkse formatie beroep zullen doen op hetzelfde pakket als dat waarmee Max Verstappen in Bahrein net naast de zege greep.

“We likken nog steeds onze wonden,” vertelde Marko. “Maar vergeleken met vorig seizoen zijn het eerder kleine schrammetjes, want we staan op gelijke hoogte met Mercedes, het snelste team.”

“Dat was ons doel. We zijn zeker op de goede weg.”

“Ik weet niet wat Mercedes aan het ontwikkelen is. Maar we vertrouwen op het pakket dat we in Bahrein hadden, dat hebben we daar gewoon niet maximaal benut.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022