Helmut Marko: “Hamilton nog altijd beter dan Verstappen”

In een terugblik op het voorbije seizoen laat Red Bull Motorsport-baas Helmut Marko optekenen dat hij Hamilton nog steeds een betere F1-rijder vindt dan Max Verstappen.


Er valt niet naast het feit te kijken dat Max Verstappen vooral het laatste anderhalf seizoen gegroeid is als F1-rijder.

Bij Red Bull zijn ze dan ook meer dan tevreden over hun goudhaantje maar Helmut Marko vindt dat Lewis Hamilton als totaalpakket toch nog de bovenhand heeft, dat vertelt hij in het jaaroverzicht bij ‘Motorsport-Total.’

In dat jaaroverzicht wordt bij Marko naar een reactie gevraagd op de uitspraak: “Hoewel Lewis Hamilton zes wereldtitels op zijn palmares heeft is Max Verstappen op dit moment de snelste en beste rijder in de Formule 1.”

Marko gaat niet akkoord met die uitspraak: “Max mag dan wel al de snelste zijn maar als totaalpakket is Hamilton nog de betere. Hij heeft een ongelofelijke natuurlijke snelheid en natuurlijk de routine, dat heeft hij nu ook weer bewezen.”

“Soms is Hamilton nergens tijdens de vrije oefensessies maar dan knalt hij er tijdens de kwalificaties een geweldige ronde in,” gaat hij verder.

De Oostenrijker looft Hamilton dan ook voor zijn ‘racecraft,’ hij vindt hem een echte vakman.

“Hij heeft natuurlijk de ervaring, dat is een enorm voordeel ten opzichte van Max. Hij heeft natuurlijk ook het voordeel dat hij het grootste deel van de tijd vooraan heeft kunnen rijden, daar is het leven veel eenvoudiger. Maar daar willen we de volgende jaren verandering in brengen.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021