Helmut Marko heeft advies voor Renault: “Gooi de handdoek en verkoop Alpine aan Andretti!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko moet Renault haar conclusies trekken en eieren voor haar geld kiezen. Het Alpine F1 team verkopen aan Andretti is volgens Helmut Marko wat Renault moet doen. Dit om haar verliezen te beperken en het zou ook goed zijn voor de sport, zo meent Marko.

De voorbije weken was er een grondige reorganisatie binnen Alpine waarbij onder andere Otmar Szafnauer en Alan Permane aan de kant geschoven werden. Alpine staat momenteel nog maar zesde in het kampioenschap en van ‘El Plan’ lijkt amper nog sprake te zijn.

Red Bull-adviseur Helmut Marko is van mening dat Renault best het Alpine F1 team verkoopt en dan liefst aan Andretti die van de bestaande F1-teams veel tegenstand krijgt om een nieuw F1-team op de startgrid te krijgen. Door een bestaand team over te kopen zou Andretti makkelijker de F1-startgrid kunnen vervoegen.

“Andretti zou het Alpine-team moeten kopen,” vertelde Marko tegenover ‘Sport1.de’. “Dat zou voor iedereen het beste zijn.”

“De Formule 1 zou haar tien teams behouden en Andretti zou eindelijk op de startgrid geraken terwijl Renault nog steeds betrokken blijft.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner