Helmut Marko: “Het doet mijn ziel pijn om Sebastian Vettel in deze positie te zien”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Dr. Helmut Marko laat weten dat hij het spijtig vindt dat hij zijn voormalige poulain Sebastian Vettel moet zien in de situatie waarin hij nu met Aston Martin beland is.

Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel moest al de eerste twee races van het seizoen aan zich laten voorbijgaan wegens een COVID-19 besmetting maar zijn eerste raceweekend van het seizoen in Australië was ook niet om over naar huis te schrijven.

Een aaneenschakeling van crashes en technische problemen maakten dat het weekend Albert Park er eentje werd om snel te vergeten. Er doen dan ook geruchten de ronde dat Vettel er geen zin meer in heeft maar dat gelooft Dr. Helmut Marko niet. Hij gelooft echter wel dat Aston Martin moet zorgen dat ze snel hun zaakjes op orde hebben.

“In principe past stoppen midden in het seizoen niet bij het sterke karakter dat Sebastian heeft,” vertelde Marko aan F1-Insider.

“Maar er moet snel een verbetering komen vanuit het team, anders wordt het steeds moeilijker om gemotiveerd te blijven.”

“Het doet in ieder geval pijn aan mijn ziel om een viervoudig wereldkampioen in zo’n situatie te zien.”

Lawrence Stroll heeft van bij het begin als doel gesteld dat Aston Martin in 2025 moet meedoen voor de prijzen maar met de slechte start in gedachte van dit nieuwe tijdperk in de Formule 1 lijkt dat een hele opgave te worden.

Marko denkt wel dat het team een degelijke financiële basis heeft maar dat het ontbreekt aan teamspirit en samenhang bij het team uit Silverstone.

“Het is nog steeds een teamsport, je hebt teamgeest en samenhang nodig,” aldus Marko.

“Daarom hebben we onze belangrijke mensen heel lang aan boord kunnen houden, ondanks vele pogingen tot wegpikken, ook al waren sommige van die pogingen van Aston Martin succesvol.”

“Maar het heeft geen zin om alleen individuele mensen weg te plukken en dan te geloven dat je succesvol zult zijn.”

Daarmee doelt Marko ongetwijfeld op de overstap van het voormalige hoofd van de aerodynamica-afdeling van Red Bull Dan Fallows naar Aston Martin. Als hem gevraagd wordt of Aston MArtin de verkeerde mensen heeft weggelokt antwoordt Marko daarop met: “Geen commentaar.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner