Helmut Marko legt uit waar het misgegaan is voor Max Verstappen

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na afloop van de kwalificatie moest Max Verstappen genoegen nemen met de vierde tijd. Opmerkelijk genoeg kon teamgenoot Sergio Perez de polepositie veroveren, Dr. Helmut Marko legt ons uit waar het verschil tussen beide rijders zat.

Max Verstappen deed tijdens Q3 zijn beklag over de banden. Volgens de Nederlander had hij een setje banden dat niet optimaal presteerde maar volgens Dr. Helmut Marko was er een ander belangrijk verschil tussen Sergio Perez en Max Verstappen.

Sergio Perez koos tijdens Q3 er immers voor om na zijn outlap meteen een snelle ronde te rijden, daar waar Max Verstappen na zijn outlap nog een tragere bijkomende ‘opwarmronde’ reed om vervolgens zijn snelle ronde te rijden.

Verstappen deed dat ook in Q1 en Q2 maar in Q3 fucntioneerde die aanpak duidelijk niet. De banden van Verstappen zaten erdoor waardoor de Nederlander minder grip had en minder snel was. Mogelijk vergde Verstappen tijdens die extra snelle ronde dus iets te veel van zijn banden.

“De afstelling van beide rijders is bijna identiek maar de rijstijl is dat niet”, aldus Marko. “Checo ging er meteen tijdens de eerste ronde voor terwijl Max nog een extra rondje om op te bouwen deed. Daardoor kwam hij niet in het juiste ritme en kwam hij grip tekort”.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022