Lando Norris: “De ‘agressieve’ kerbstone die Mick Schumacher deed crashen moet weg”

F1
F1

McLaren-rijder Lando Norris vindt dat de Formule 1 er voor moet zorgen dat de kerbstone waardoor Mick Schumacher crashte aangepast wordt. Norris roept ook op om zo’n ‘agressieve’ kerbstones met de huidige generatie wagens niet meer te gebruiken.

“Ik denk dat met deze nieuwe F1-bolides, de manier waarop je met deze wagens moet rijden en hoe ze ontworpen zijn, zullen sommige kerbstones doorheen het jaar aangepast moeten worden, en ik denk dat deze kerbstone er één van is,” antwoordde Norris toen hem door ‘Racefans’ naar de crash van Mick Schumacher werd gevraagd.

Ook in de F2 vond er door dezelfde kerbstone een zware crash plaats. Cem Bolukbasi moest voor de rest van het weekend forfait geven.

“Het was al duidelijk van in de Formule 2, waar de wagens ook zeer laag rijden. Er waren ook twee crashes en Cem werd overgebracht naar het ziekenhuis.”

“Ik denk dat je met dit type van wagens je zo’n agressieve kerbstone daar niet mag hebben, zeker niet tegen de snelheid waarmee we daar rijden. De manier en de hoek waarin de kerbstone daar ligt maakt het nog erger? Wanneer je daar een kleine fout maakt zijn de gevolgen bijzonder groot.”

“Ik vind dat de kerbstone moet aangepast worden voor de race, zeker in een racesituatie moet het anders. Wanneer je een wagen voor je volgt en je wat onderstuur krijgt door de vuile lucht, dan kan je plots de controle over je wagen verliezen, ook al ging je zelf niet in de fout. Het kan dan echt slecht aflopen. Ik vind dan ook dat ze het moeten aanpassen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner