Toto Wolff: “Wat Mercedes nu laat zien is compleet onaanvaardbaar!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Twee races ver in het seizoen, eigenlijk zelfs nog maar twee kwalificaties ver, en de alarmbellen bij het Mercedes F1 team gaan af. Volgens Toto Wolff is wat zijn team nu laat zien compleet onaanvaardbaar.

Tijdens het raceweekend in Bahrein profiteerden Lewis Hamilton en George Russell nog van de dubbele opgave bij Red Bull maar zoals Toto Wolff eerder al liet verstaan zullen ze niet altijd dat geluk kennen. Toch blijven ze bij Mercedes ook strijdvaardig, al beseft Toto Wolff dat ze zich in een moeilijke situatie bevinden.

“Ik hou van een strijd, ik heb altijd al van een strijd gehouden,” vertelde Wolff na afloop van de kwalificatie tegenover de media. “We hebben acht jaar zeer sterk gepresteerd waarbij we het rijdersveld geleid hebben. Niet altijd, maar we zijn erin geslaagd om ons naar de absolute top te manoeuvreren.”

De Mercedes-motorsportbaas maakt de vergelijking met de situatie waarin Mercedes zich bevond voorafgaand aan de introductie van de V6-hybridemotoren die van Mercedes het te kloppen team maakten.

“Deze keer voelt het zoals in 2013, waarbij we niet de snelheid haalden van Red Bull en waarschijnlijk ook niet Ferrari, maar we bleven vechten, dat is hoe ik me momenteel voel,” aldus Wolff.

“We moeten vechten. Het is totaal onaanvaardbaar welke performance we halen. We zijn het derde team, soms zelfs niet, zoals vandaag.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023