Helmut Marko: “Met dat probleem kan Ferrari het geen race volhouden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ferrari was tijdens de eerste twee oefensessies de snelste maar volgens Dr. Helmut Marko zal Ferrari toch haar probleem met porpoising onder controle moeten krijgen. Dat zal volgens Marko mogelijk gevolgen hebben voor het tempo van Ferrari tijdens de race.

Ijzersterk presteerde Ferrari op vrijdag maar de Ferrari F1-bolide stuiterde ook opvallend meer dan de voorbije twee raceweekends. Volgens Dr. Helmut Marko zit daarin een potentieel voordeel voor Red Bull.

Marko is er immers van overtuigd dat ze bij Ferrari wel één of meerdere rondjes met zo’n ‘stuiterende’ wagen kunnen rijden maar geen volledige race. Bij Ferrari zullen ze om het probleem met porpoising op te lossen dan ook mogelijk wat aan tempo moeten inleveren om minder te stuiteren.

“Zo kunnen ze geen volledige race rijden, niet de wagen maar ook de rijders niet,” aldus Marko tegenover ‘Auto Motor und Sport’.

Leclerc bevestigde tegenover hetzelfde ‘Auto Motor und Sport’ “dat ze inderdaad nog werk hebben om het probleem op te lossen”.