Helmut Marko ontkent: “Geruchten dat Daniel Ricciardo vervangen wordt zijn totaal niet waar”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De voorbije weken ontstond er steeds meer onzekerheid over de toekomst van Daniel Ricicardo. Er waren zelfs geruchten dat Ricciardo in Imola vervangen zou worden door Liam Lawson maar Dr. Helmut Marko ontkent die geruchten ten stelligste.

“De geruchten dat Ricciardo in Imola vervangen wordt door Liam Lawson zijn nonsens,” schrijft Marko in een column voor ‘Speedweek’. “Liam zijn manager uit Nieuw-Zeeland heeft duidelijk enkele dromen en die worden vervolgens verkondigt door de media, inclusief die in Nieuw-Zeeland. Er staat niets op de planning in Imola.”

“Maar uiteraard zullen we wel naar zijn toekomst kijken,” voegde Marko er alsnog aan toe die vervolgens wel nog de loftrompet afstak over de prestatie van Daniel Ricciardo tijdens de sprintrace in Miami.

“Daniel heeft een opmerkelijk prestatie neergezet tijdens de sprintrace,” aldus Marko. “De vierde plaats was sensationeel en hij reed de snelste tijd in de derde sector.”

“Deze sector bestaat vooral uit trage bochten. Wanneer je daar erg precies rijdt dan win je daar ongelooflijk veel tijd. En wanneer je daar een fout maakt word je dubbel zo hard afgestraft omwille van de trage snelheid.”