Helmut Marko over de geheime test van Max Verstappen in Imola: “We hadden serieuze problemen”

Max Verstappen en Helmut Marko
Max Verstappen en Helmut Marko

Max Verstappen heeft een geheime test afgewerkt in Imola met de RB18 om uit te zoeken wat de problemen zijn met de huidige wagen en Helmut Marko legt uit waarom die test plaatsvond.

Vrijdagmorgen raakte bekend dat Max Verstappen in Imola met de RB18, de Red Bull-bolide uit 2022, een flink aantal rondjes heeft gereden. Dat verhaal werd bevestigd door Helmut Marko en hij legt uit waarom.

“We wonnen de race in Imola, maar dat was puur te danken aan Max. We hadden daar serieuze problemen met de wegligging van de auto,” aldus Marko tegenover ‘Motorsport.com’. Volgens de Oostenrijker kan de RB18 dienen als referentiepunt voor de problemen met de huidige bolide, die zich vooral manifesteren op circuits met hoge kerbstones.

De test moet ervoor zorgen dat Verstappen en Red Bull de problemen beter begrijpen en kunnen oplossen in de toekomst. Nu moet Red Bull zich vooral concentreren op de GP van Spanje want tijdens de tweede vrije training in Barcelona worstelde Verstappen met de balans van de auto en sloot hij de sessie af met een vijfde plaats.