Carlos Sainz na tweede tijd: “Het moet beter als we willen meestrijden voor de overwinning”

Ferrari
Ferrari

Ondanks een tweede tijd op slechts 0,022 seconde van Lewis Hamilton laat Carlos Sainz verstaan dat Ferrari haar wagen tegen de kwalificatie en de race zal moeten verbeteren om helemaal vooraan te kunnen meestrijden.

Carlos Sainz eindigde tijdens de twee oefensessies op vrijdag op de derde en tweede plaats, telkens niet zo ver verwijderd van de snelste tijd. Tijdens de tweede oefensessie zelfs maar op een handvol duizendsten maar ondanks de beperkte achterstand zal Ferrari volgens Sainz toch een tandje bij moeten steken als ze tijdens de rest van het raceweekend vooraan willen meestrijden.

Ferrari introduceerde in Spanje enkele updates op haar wagen maar er zal volgens Sainz dus meer nodig zijn. Over één snelle ronde voelde de wagen goed aan maar over de lange runs zal het dus beter moeten. Werk aan de winkel dus voor Ferrari.

“Het was een uitdagende vrijdag voor iedereen want het circuit was erg glad, het was zeer moeilijk om een rondje goed voor elkaar te krijgen, zeker met de wind en de hoge baantemperatuur,” aldus Sainz.

‘Het was eerlijk gezegd over het algemeen een uitdagende dag, maar het ziet er naar uit dat we over één rondje redelijk goed zijn maar over de lange runs lijken we wat meer te worstelen, net zoals dat ook vorig jaar hier het geval was.”

“We moeten ervoor zorgen dat we een beter pakket bij elkaar krijgen, zeker voor zondag, maar over één ronde lijkt het oké te zijn.”

Sainz was over de nieuwe onderdelen die Ferrari op haar SF-24 introduceerde, waaronder een nieuwe engine cover, vloer en diffuser, tevreden. Sainz heeft naar eigen zeggen een beter gevoel in de wagen.

“We hebben ze bekeken en het lijkt allemaal goed te werken,” aldus Sainz. “De marges hier zijn uiteraard zeer klein, een klein pakket aan updates dat goed werkt kan een verschil maken.”