GP van Spanje: derde oefensessie: Carlos Sainz snelste maar tijdsverschillen zijn extreem klein

Ferrari
Ferrari

Thuisrijder Carlos Sainz heeft tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Spanje de snelste tijd gereden. Het belooft echter een bijzonder spannende kwalificatie te worden want de tijdsverschillen waren aan het einde van de sessie bijzonder klein.

Tijdens de twee oefensessies op vrijdag lag het bovenaan allemaal erg dicht bij elkaar met slechts duizendsten van een seconde verschil. De volledige top zestien bevond zich gisteren tijdens de tweede oefensessie zelfs binnen de seconde en details zullen straks tijdens de kwalificatie dan ook ongetwijfeld het verschil maken tussen een polepositie of niet.

Ook bij Red Bull hadden ze nog werk te verrichten om de wagen te verbeteren. Max Verstappen reed op vrijdag ‘slechts’ de vijfde tijd en was nog niet helemaal tevreden met de balans van de wagen. Bij Red Bull waren ze er dan ook vlug bij om tijdens deze laatste oefensessie nog enkele dingen uit te testen.

Halverwege de sessie was het bijzonder druk op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De teams beschikken over bijzonder veel data over het circuit en dat komt uiteraard van pas wanneer ze de laatste wijzigingen aan de wagens doen. Heel wat upgrades ook op de wagens en in tegenstelling tot gisteren wat Charles Leclerc wel tevreden over zijn Ferrari die veel beter aanvoelde dan gisteren.

Ook in het publiek genoten ze niet alleen van de zon maar ook van de actie op de baan. Tussen de fans zat zelfs een dubbelganger van Lewis Hamilton in het publiek en die kon het ondanks de Mercedes-outfit ook al goed vinden met de Ferrari-fans.

Enkele minuten voor het einde van de oefensessie reed Carlos Sainz de snelste tijd. Als Spanjaard in een Ferrari de snelste tijd rijden, dat zorgde uiteraard voor veel vreugde bij het thuispubliek in de tribunes.

Uiteindelijk was Carlos Sainz ook aan het einde van de sessie ook de snelste. Lando Norris volgde in de McLaren op slechts 0,030 seconde van Carlos Sainz terwijl teamgenoot Charles Leclerc in de tweede Ferrari ook maar op slechts 0,037 seconde volgde. Extreem kleine verschillen dus en het belooft dan ook een erg spannende strijd voor de polepositie te gaan worden.