Helmut Marko over de vete met Christian Horner: “We hebben een wapenstilstand bereikt”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Van de dominantie die Red Bull de voorbije twee seizoenen tentoon spreidde is voorlopig geen sprake meer en dus is het belangrijk dat alle neuzen in dezelfde richting wijzen, dat hebben ook Helmut Marko en Christian Horner begrepen.

De eerste fase van het kampioenschap stond bij Red Bull voor een groot deel in het teken van de interne strijd tussen Helmut Marko en Christian Horner. Daarnaast was er ook nog het onderzoek naar Christian Horner wegens vermeend ongepast gedrag tegenover een vrouwelijke medewerker, waarvan de teambaas werd vrijgesproken.

Red Bull Racing heeft een aparte structuur waarbij Christian Horner als teambaas de dagelijkse leiding heeft over het team terwijl Helmut Marko als adviseur rechtstreeks rapporteert aan het hoofdbedrijf Red Bull GmbH. De toekomst van Helmut Marko werd in vraag gesteld maar de Oostenrijker gaf te kennen dat hij aan boord wil blijven.

Vandaag gaat het bij Red Bull op de baan een stuk minder makkelijk dan de afgelopen twee jaren, McLaren en Ferrari hebben de kloof een stuk kleiner gemaakt, en bij Red Bull beseffen ze dat het belangrijk is dat alle neuzen in dezelfde richting wijzen.

“We hebben een wapenstilstand bereikt”, vertelde Marko aan de Oostenrijkse krant ‘Kronen Zeitung’ over Horner. “We zullen al onze krachten bundelen. Zelfs als we niet langer superieur zijn, willen we winnen.”

“Maar we willen zeker het maximale eruit halen en kijken naar de WK-titel.”  

De uitspraken van Marko wijzen er op dat hij vindt dat het het beste voor het team is dat hij en Christian Horner hun samenwerking zouden voortzetten.

“We hebben de dominantie van de eerste drie races verloren,” zei Marko over de sportieve zorgen van het team. “De concurrentie heeft ons in het derde jaar van de huidige reglementen ingehaald, sommige dingen gekopieerd en zelfs verbeterd.”

“Er is niet veel ruimte meer voor innovatie. Dit is gewoon een logische ontwikkeling, niets negatiefs.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print