Helmut Marko pessimistisch voor de kansen van Red Bull: “We zijn te traag”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Met een derde tijd voor Sergio Perez en een zevende tijd voor Max Verstappen tijdens de tweede oefensessie gisteren is er zeker geen sprake van een sterke start van het raceweekend voor Red Bull. Meer zelfs, Red Bull-adviseur Helmut Marko ziet de rest van het raceweekend pessimistisch tegemoet.

Voorafgaand aan het raceweekend werd verwacht dat Red Bull sterk zou presteren op het circuit van Silverstone maar Sergio Perez en Max Verstappen worstelden vooral in de tragere bochten, een pijnpunt dat ook Red Bull-adviseur Helmut Marko vaststelde.

“We verliezen te veel tijd in de trage bochten, zeker in de eerste sector, we verliezen bijna drie tienden,” aldus Marko tegenover ‘ORF’. “Het zag er tijdens de eerste oefensessie slechter uit en tijdens onze lange runs zag het er ook niet goed uit. We zijn nog steeds goed maar niet van het niveau dat Norris haalt.”

“We moeten dus nog veel verbeteren. Langs de andere kant is de weersvoorspelling voor zaterdag en zondag niet zo goed, het zal dus neerkomen op het vinden van een compromis.”

“Zal er regen zijn en plaats je meer vleugel op de wagen? Het zal een interessante beslissing worden, maar de richting die we uitgingen tussen beide oefensessies was zeker niet de juiste. We zijn achteruit gegaan.”

“Zelfs in de derde sector verliezen we alles in de trage bochten.”

Volgens Marko ondervindt Red Bull moeilijkheden om voldoende performance uit de RB20 met upgrades en gereviseerde vloer te halen.

“Het is een combinatie van factoren. De wagen glijdt te veel en ik denk dat het meer iets mechanisch is, maar het verschil is geen zes tienden, maar we bevinden ons nog altijd achter Norris,” aldus Marko. “We zullen nog moeten zien of we de juiste balans zullen vinden om onze performance in de snelle bochten te behouden zonder al te veel in de trage bochten te verliezen.”