Lando Norris op zijn hoede na snelste tijd: “Mercedes is even snel maar toont het nog niet”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Uiteraard was Lando Norrig erg tevreden dat hij tijdens beide oefensessies de snelste tijd wist te rijden maar anderzijds is hij ook op zijn hoede. Volgens Norris is ook Mercedes zeer snel maar hebben ze hun ware snelheid voorlopig nog niet getoond.

“Het was een goede start van het weekend,” vertelde Norris na afloop van de tweede oefensessie. “Het was niet de zuiverste ochtend maar we slaagden erin om wat aanpassingen te doen zodat we ons met de wagen in een beter venster bevonden, wat hier belangrijk is.”

“Het zat niet zo goed met de neus van de wagen en ook in de bochten tegen hoge snelheid was het tricky maar we hebben goede vooruitgang geboekt. Ik denk dat het hier dicht bij elkaar zal zitten, zelfs met Mercedes.”

Volgens Norris bevindt Mercedes zich veel dichter dan dat de rondetijden doen uitschijnen. Lewis Hamilton was als snelste van beide Mercedes-rijders meer dan zes tienden trager maar dan Norris maar dat zal tijdens de kwalificatie en de race volgens Norris dus zeker niet het geval zijn.

“Ze zijn waarschijnlijk net zo snel als ons, ze hebben gewoon hun motor nog niet volledig open gedraaid en nog niet voldoende goede runs gedaan,” aldus Norris. “We bevinden ons in een goede situatie maar we moeten nog wat snelheid zien te vinden.”

Ook de weersomstandigheden kunnen tijdens de rest van het raceweekend een belangrijke rol gaan spelen maar Lando Norris zou het liefst van al hebben dat het droog blijft.

“Ik hoop dat het weer wat beter is dan dat het momenteel is,” vertelt Norris daarover. “Maar op zijn minst regende het vandaag tijdens het grootste deel van de dag niet.”

“Ik heb altijd al genoten van beide omstandigheden maar ik zou liefst hebben dat het één van beide is. Om eerlijk te zijn heb je tijdens een thuisrace het liefst dat het gewoon droog is want het ziet er naar uit dat we over een goede snelheid beschikken.”