Helmut Marko: “RB heeft op het vlak van rijderskeuze een luxeprobleem”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Met de bevestiging van Sergio Perez ligt het rijdersduo bij Red Bull vast voor 2025 maar wat het zusterteam RB betreft liggen alle opties nog open. Uiteraard zijn er de huidige rijders Ricciardo en Tsunoda maar er zijn volgens Helmut Marko ook nog heel wat andere mogelijkheden.

“Met Liam Lawson als reserverijder hebben we een sterke rijder die contractueel voor een ander team kan rijden als hij in 2025 geen zitje bij ons krijgt,” aldus Marko tegenover ‘Klein Zeitung’. “In die zin zou het leuk zijn om hem dit jaar in de Formule 1 aan het werk te zien zodat we een duidelijker beeld hebben maar het is een complex probleem. We zullen moeten zien hoe de dingen evolueren.”

Helmut Marko werd ook gevraagd welke mogelijkheden RB als zusterteam van Red Bull Racing heeft voor haar rijdersbezetting in 2025. Volgens Marko beschikt RB over een ‘luxeprobleem’.

“We hebben twee Japanse rijders die bij ons een contract voor de lange termijn hebben, we zullen moeten zien hoe het gaat,” aldus Marko. “We hebben Hadjar die het goed doet in de Formule 2 en ook Marti, ook al maakt hij nog steeds te veel fouten.”

“Met Hadjar moet je herinneren dat hij tijdens de eerste race eruit werd gekegeld en hij had ook twee keer technische problemen terwijl hij in een winnende positie reed.”

“Hij staat nog steeds tweede in het kampioenschap, hij is dus zeker één van de snelste en meeste consistente rijders dit jaar in het kampioenschap.”

“We hebben ook snelle rijders in de Formule 3. Enkele jaren geleden zegden ze allemaal dat onze juniors niet goed genoeg presteerden maar wat hebben we nu?”