Red Bull: “We werken momenteel tegelijkertijd aan drie verschillende F1-bolides”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De technisch directeur van Red Bull, Pierre Wache, legt uit hoe het komt dat er bij Red Bull momenteel aan drie auto’s wordt gewerkt.

De voorbije twee seizoenen werden gedomineerd door Red Bull, maar dit seizoen zien we dat McLaren en Ferrari hun achterstand aan het goedmaken zijn. Wache benadrukt dat Red Bull nog steeds gefocust is op het brengen van updates voor de RB20 om niet ingehaald te worden door de concurrentie.

Het feit dat McLaren en Ferrari goed voor de dag komen valt al dan niet toevallig samen met het nieuws dat Adrian Newey Red Bull in het voorjaar van 2025 zal verlaten. Pierre Wache liet in Imola tegenover ‘F1TV’ weten dat, ondanks het vertrek van Newey, zijn technisch team geconcentreerd blijft op de prestaties en de auto.

“Ik denk dat het technisch team heel erg gefocust is op de auto en op de prestaties,” aldus de Fransman. “Voor het huidige jaar en de ontwikkeling van volgend jaar hebben we drie auto’s om aan te werken, ook met 2026 is dat een grote verandering. Als persoon houden de mensen van Newey en nu gaat hij weg… maar we zijn eerlijk gezegd gefocust op onze kant.”

Terwijl Red Bull druk bezig blijft met de huidige bolide en die voor volgend jaar verschuift de focus ook langzaam maar zeker richting 2026, want dan krijgen we weer nieuwe regels op aerodynamisch en motorisch vlak.

“Ik denk dat we vooruitkijken, want hoe meer je erover nadenkt, hoe meer je kunt anticiperen op sommige problemen,” antwoordde Wache toen hem werd gevraagd naar de meest uitdagende aspecten van de uitgebreide regelgeving in 2026.

“We kunnen pas begin volgend jaar aan de aerodynamische kant werken, daarna bereiden we ons voor. De motor is ook een grote uitdaging voor ons, maar het ziet er veelbelovend uit.”

“We werken er zeker aan en de grootste uitdaging is hoe we een balans kunnen vinden tussen al deze huidige en toekomstige projecten.”